جدول محتوایی

یکی از فاکتور های اساسی گوگل برای تعیین رتبه بندی صفحات وب، سرت لود و بارگذاری صفحات است. به همین دلیل اگر قصد دارید گوگل صفحه شما را در نتایج برتر خود نشان دهد باید توجه ویژه ای به سرعت لود شدن سایت خود داشته باشید. یکی از ابزارهایی که گوگل برای تجزیه و تحلیل سایت در اختیارمان قرار داده، ابزار Google page speed میباشد. در ادامه به معرفی و آموزش کامل این ابزار میپردازیم.

Google page speed چیست ؟

این ابزار محبوب برای تجزیه و تحلیل صفحات وب است. که گوگل آن را بطور رایگان در اختیار ما قرار داده است و نقش مهمی در سئو سایت دارد.

Google page speed insights سایت شما را مورد بررسی قرار میدهد. و با توجه به عمکلرد آن، نمره ای بین 0 تا 100 به شما میدهد که نمره مد نظر گوگل بین 90 تا 100 می باشد.

آغاز کار با Google page speed

ابتدا وارد سایت Google page speed insights شوید.

حالا در فیلد زیر URL مورد نظر خود را کپی کنید و سپس روی Analyze کلیک کنید.

 

 

در اینجا دو گزینه Desktop و Mobile داریم که میتوانیم در هر کدام، میتوانیم عملکرد سایت را در دو نسخه موبایل و دسکتاپ بسنجیم.

بعد از چند ثانیه که آنالیز URL مورد نظر شما تمام شد، کمی به پایین اسکرول کنید تا چنین صفحه ای را ببینید :

همانطور که ملاحظه میکنید، وبسایت ما نمره خوب 93 زا از لحاظ کارایی کسب نموده. امتیاز Performance در واقع همان نمره کلی سایت است.

 

معرفی بخش METRICS

FCP یا First Contentful Paint :

FCP مدت زمانی است که طول میکشد تا اولین محتوای صفحه لود شود (این گزینه در GtMetrix هم وجود دارد). معمولا بخش هدر یا اولین هدینگ صفحه اولین بخش محتوایی است که لود خواهد شد. برای بهبود FCP باید تا جای امکان حجم تصاویر را کم و فشرده نمود.

Speed Index :

SI یا Speed index به مدت زمانی که محتوای کلی سایت بارگذاری شود گفته میشود. ماکزیمم زمان در حالت بهینه برای اسپید ایندکس 4.3 ثانیه میباشد.

Largest Contentful Paint :

این بخش مدت زمانی را که طول میکشد تا بزرگترین المنت صفحه (عکس یا فونت یا …) بارگذاری شود را اندازه میگیرد. بهترین زمان ممکن برای LCP حداکثر 2.5 ثانیه است.

Time to Interactive :

یکی دیگر از فاکتورهای مهم Google Insights مدت زمانی است که سایت شما امکان تعامل با کاربر را فراهم میکند. زمان پیشنهادی برای این گزینه 3.8 ثانیه می باشد.

Total Blocking Time :

این بخش در واقع مدت زمان بین بارگذاری اولین بخش محتوایی صفحه تا زمانی که کاربر بتواند با آن تعاملاتی مانند کلیک، تایپ و… داشته باشد را اندازه می‌گیرد.

Cumulative Layout Shift :

به تایمی که طول می‌کشد تا المنت‌های مختلف صفحه جابجا می‌شوند تا صفحه به طور کامل لود شود. که یک از فاکتور های اصلی در سال 2021 می باشد.

 

بخش Opportunity :

در این بخش میتوانیم با عمل به پیشنهادات ذکر شده توسط Google Insights به بهینه سازی سایتمان کمک کنیم.

DIAGNOSTICS : شخیص بهترین روش‌ها برای بهبود عملکرد در این بخش نمایش داده می‌شود. اما رفع این موارد همیشه زمان بارگذاری را کاهش نمی‌دهد.

Passed Audits : موارد تایید شده در این بخش نمایش داده می شوند.

 

چند روش برای بهبود رتبه سایت در Google Page Speed Insights :

  1. استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا
  2. کاهش حجم تصاویر
  3. استفاده از فرمت های پیشنهادی مرورگر برای تصاویر (svg, webp)
  4. بارگذاری تصاویر با تاخیر ( با استفاده از روش lazy loading)
  5. کاهش حجم کدها
  6. بهبود پاسخگویی زمان سرور – با انتخاب یک هاستینگ مناسب می‌توانید خیال خود را از این بابت راحت کنید.
  7. ذخیره فایل ها در کش مرورگر کاربر

 

نتیجه گیری :

یکی از فاکتورهایی که گوگل تاکید بساری روی آن برای بهبود رنک یک سایت دارد، زمان لود آن است. با ابزاری که معرفی شد تا حد زیادی میتوان به پیشرفت این فاکتور کمک کرد. همچنین پایین بودن سرعت لودینگ سایت باعث رضایت کاربران و مشتریان هم میشود.

سپاس از همراهیتان.

12رای - امتیاز 5 ممنون از امتیازی که دادید..!

دسته بندی شده در: